Nikon Imaging | Eesti | Europe

Objektiiv toidujäätmetest

Published 3 December 2018

Kokkuvõte

Igal aastal kasvab miljardite eurode väärtuses raisatud toiduainete hulk. Umbes pool toidujäätmetest tekivad inimeste kodudes. Toidufotograaf Silvia Bifaro ja säästva toidu entusiast ClerkenwellBoy ühendasid jõud, et juhtida tähelepanu sellele globaalsele probleemile läbi fotograafia. Nad tulid kokku, et panna tööle #Lensonlife - üksteisele väljakutsete esitamine, kuidas igapäevaseid koostisosi kasutada uuel viisil ja inspireerida teisi vaatama toidule läbi erinevate objektiivide.


#Lensonlife

Kõige huvitavamad on fotod, mis jutustavad loo - need viivad meid uutele reisidele ja võimaldavad meil avastada avastamata radu. #Lensonlife on projekt, mis ühendab erinevaid maailmasid, läbi unikaalsete vaatenurkade.

Seekord reisime koos Silvia ja ClerkenwellBoy'ga, kes tutvustavad meile kõige igapäevasmatest koostisosadest kõige maitsvamaid retsepte. See tõestab, et meie külmkappides on alati toiduaineid, mida saab veel ära kasutada. Nad kohtusid Silvia kodusstuudios Londonis, kus nad valmistasid viis rooga, arutasid toidujäätmete üle ja kuidas #Lensonlife inspireerib neid uute kaunite piltidega.

© Silvia Bifaro

Inspireeri teisi toidule rohkem tähelepanu pöörama

ClerkenwellBoy selgitab: "Kuna toit on hõlpsasti kättesaadav mõistliku hinnaga, siis ei pruugi sellele kulutatud summa tunduda suur. Kui see toit ei näe ilus välja, siis me seda ei osta. Kui toit ei maitse hea, siis me lihtsalt viskame selle ära. Paljud meist ostavad rohkem toitu, kui me tegelikult vajame. Seepärast tõstetakse tihti see toit külmiku tagumistesse kastidesse ja unustatakse. Kuni on aeg vananeud toit ära visata."

"Silvia ja mina esitasime endale väljakutse kasutada igapäevaseid toiduaineid, et vähendada toidujäätmeid Nikoni #Lensonlife projekti tarvis, mis ühendab erinevaid vaatenurki sellistes sotsiaalsetes küsimustes nagu toidujäätmed. On hämmastav näha, mis võib juhtuda siis, kui kogute unikaalseid vaatenurki teemadel, mis on meile kõige olulisemad. Igaühel on oma seisukoht sellistes olulistes valdkondades nagu toidujäätmed. Kombineeri toiduaineid, et saada suurepäraseid ja huvitavaid maitseelamusi! Loodan, et toidufotograafia ühendamine minu südamelähedase teemaga innustab inimesi muutuma. Silviaga, kellel on ainulaadne fotograafia stiil, koos töötades suutsime luua ilusaid pilte, mis julgustavad inimesi mõtlema, kuidas nad saavad kasutada toiduaineid enne nende ära viskamist."

© Silvia Bifaro

Silvia selgitab, et "meie taju kujunemisel on märkimisväärset rolli mänginud meie lapsepõlv, kuidas me saime läbi vanematega ja meie õdede-vendade vahelised suhted, samuti muusika, raamatud ja filmid, millega me kokku puutusime. Mõnikord meie arusaam muutub, kui kohtume uute inimestega, ja ClerkenwellBoy innustas mind rohkem tähelepanu pöörama toidule."

"Kahtlemata mõjutavad keskkonda külmkapi tagaosas olevad mädanenud toiduained. Poole lasanje ära viskamisega raisatakse ka pool toodangust ja töötlemisest (pakend, transport, ladustamine ja toiduvalmistamine). Olen õppinud, et toidujäätmete vähendamine on üks kõige olulisemaid asju, mida me globaalse soojenemise pidurdamiseks teha suudame."

"ClerkenwellBoy ja mina oleme loonud #Lensonlife projekti tarvis jäätmevabad retseptid ja näpunäidete nimekirja, mis loodetavasti inspireerib sind toidujäätmete ja meie süsiniku jalajälje vähendamisel olema aktiivne."

© Silvia Bifaro

Kasutatud tehnika

Käesoleva projekti tarvis Silvia kasutas Nikon D850 kaamerat ja AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G objektiivi.

"Toiduainete ilu tasapinnal on D850 kaamera kallutatava puutetundliku ekraani abil väga lihtne jäädvustada. Seda isegi siis, kui ma hoidsin kaamerat pea kohal ja pildistamiseks puudutasin sõrmega ekraani! LCD puuteekraan võimaldas mul näha täpselt pildile jäävat ja lihtsa ekraani puudutusega määrata fookuspunkti. Kui sulle meeldib käedvaba fotograafia, siis nüüd saab see teoks. Mulle meeldib 50mm objektiivi kasutamine. See sobib ideaalselt minu kodusstuudiosse, eriti kui päike loojub."

© Silvia Bifaro